«Årets store mål har vært en 1.UK-premiering og deltagelse i Norsk Derby»

2022 med Tiurskallens Diva

En årsrapport fra valpekjøper Kai Johansen

Tiurskallen’s Diva er etter Tiruskallen’s Aya og Rørosviddas Linus. I 2022 har vi vært ivrige både i treningsfeltet og på jaktprøver. Hun har stilt på 11 prøver og sitter igjen med 6 premier. På sin første prøve var Diva 11 måneder, hun ble stilt både fredag og lørdag i Engerdal. Hun viste seg ikke fra sin beste side første dagen, men dag to skjønte hun det og leverte til en 2. UK, med tallkarakterene 5-5-6-4-4-4. 

Dette var gøy og Diva ble stilt på flere prøver vinteren 2022, noe som resulterte i to premier, begge 2. UK. Sensommeren deltok vi på Topptreff Sør på Gordon Castle, hvor hun etter gode ferdigheter både fredag og lørdag var klar for finale søndag. Dessverre kom Diva ikke i fugl denne dagen, så ingen premie, men gode kritikker og en fin treningshelg.

Årets store mål har vært en 1. UK premiering og deltakelse i Norsk Derby. Høsten stilte vi til start på 6 prøver, som har resultert i 3 x 2. UK og endelig en 1. UK. Det ga oss muligheter til å stille både i Norsk Derby og Unghund Grand Prix. Diva lå godt an etter første slipp i Norsk Derby, men holdt ikke dagen ut, og hun gikk ikke videre i konkurransen. 

I Norsk Gordonsetter klubbs høstcup 2022 ble Diva nr. 3 med 15 poeng.

Diva har under trening fremstått som veldig lettlært og lettdressert. Hennes styrke er et godt søk, gode viltfinneregenskaper og at hun er rolig i fugl. Hjemme er Diva en flott familiehund, glad, leken og energisk. Hun erter og leker med familiens andre hund Åens Super Sjarm som er 6 år, de er gode venninner. Ennå har Diva ikke fått sin første løpetid – vi håper den snart kommer, sånn at vi er klare for vinterens prøvesesong.

Vi har trent en del på apport, noe Diva syns er gøy, så et av målene i 2023 er å ta apportprøven. Nå gleder vi oss til vinterens treningsturer, som starter nå i romjula, og satser på å stille på noen prøver før hun blir 2 år. 

Målet for 2023 er en ny 1. UK i vinter, og at hun er klar for sin AK-debut siste helgen i april.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *